Ох цей смачнючий делікатес. Важко і знайти людину, яка б не любила в’яленого м’яса.

А якісна бастурма коштує зовсім не малих грошей, адже дешеві варіанті – це результат реакції м’яса на звичайний рідкий азот, так  називаємий швидкий «підкопчувач».

Зараз я вас ознайомлю з абсолютно реальним способом в’ялення м’яса у домашніх умовах, при чому, цей спосіб не тільки не має небезпечних для вашого здоров’я домішок, але й буде до вподоби абсолютно всій вашій родині!

Нам знадобиться :

Куряча грудка 3 шт

Перець червоний мелений 2 ½ ч. л.

Сіль крупного помелу 2 ст. л.

Паприка червона мелена 1 ст. л.

Перець чорний мелений 4 ч. л.

Часник 6 зубчиків

Спосіб приготування :

  1. Усі сухі інгредієнти з’єднуємо у одній посудині та додаємо 3 зубчики часнику
Змішуємо усі сухі інгредієнти

Змішуємо усі сухі інгредієнти

2. Курячі грудки промиваємо у проточній воді та обсушуємо паперовими рушниками.

Промиваємо, висушуємо і солимо курячі грудки

Промиваємо, висушуємо і солимо курячі грудки

3. Ретельно натираємо грудочки сумішшю спецій та кладемо у миску. Накриваємо посудину харчовою плівкою та прибираємо м’ясо до холодильнику на 1 добу. М’ясо дасть сік, який зливати протягом цього часу не слід.

Натираємо грудки спеціями і кладемо в миску

Натираємо грудки спеціями і кладемо в миску

4. Після цього знову промиваємо грудочки під проточною водою та добре висушуємо за допомогою паперових рушничків. Знову натираємо м’ясо невеликою кількістю чорного перцю та рештою часнику (трьома зубчиками).

5. На цей раз курку замотуємо у марлю та відправляємо ще на добу у холод.

Замотуємо курку в марлю і відправляємо в холод

Замотуємо курку в марлю і відправляємо в холод

6. Після 24 годин дістаємо наше майже готове м’ясо та підвішуємо його ще на 2-3- дні . Підвісити можна на кулінарній нитці або на тій же марлі.

Підвішуємо м"ясо на марлі на 3-4 дні

Підвішуємо м”ясо на марлі на 3-4 дні

7. Після цього нарізаємо м’ясо та Bon appetite!

ПС. Якщо Вам сподобався наш рецепт, або Ви маєте досвід приготування бастурми в домашніх умовах – напишіть нам про це. Такі відгуки нас надихають! =)

Анастасія Кордівська