Що можна цікавенького пригадати з історії цього десерту ?

Є версії, що тірамісу вважається збуджуючим десертом. Вельможі його їли перед любовними побаченнями, тому що кава та шоколад у одному десерті набували приголомшливого результату піднімаючи настрій своїм гурманам.

Звідси і назва tira mi su – перекладаючи з італійської «піднімай мене вверх», «підніми мені настрій».

Після цих слів я більш ніж впевнена, що кожна господиня вже загорілася бажанням приготувати «піднімаючий настрій», «любовний» та «збуджуючий» десерт своєму Мужчині.

Але поглянувши на ціни в магазинах здається, що вже легше купити якийсь тортик і нічого не видумувати.

Я, власне, маю на увазі сир маскарпоне, який , як мені здається, є невід’ємною частиною неперевершеного десерту «Тірамісу».

Але нещодавно я вирішила віпити кави с дитячим сирочком і зрозуміла, що він мені ну дуууже на щось схожий. І таки згадала, на що! Так-так, саме на смачнючий маскарпоне. І мені прийшла в голову геніальна ідея – я вигадала найекономніший варіант десерту тірамісу. Більш детально читайте далі .

Нам знадобиться :

Інгредієнти для Тірамісу

Інгредієнти для Тірамісу

 

350 гр дитячих сирків « Слов`яночка » ( 4 шт )

3 яйця

105 гр цукрової пудри

склянка свіжозвареної кави

какао

печиво савоярді

  1. Беремо наші смачнющі сирочки та перетираємо їх через звичайне кухонне сито, тоді вони будуть менш зернистими та більш м’якими та ніжними.
    Перетираємо сир через кухонне сито

    Перетираємо сир через кухонне сито

  2. Відділяємо жовтки від білків.
    Відділяємо жовтки від блків

    Відділяємо жовтки від блків

  3. До жовтків додаємо цукрову пудру та збиваємо міксером до біла .
    До жовтків додаємо цукрову пудру і збиваємо до біла

    До жовтків додаємо цукрову пудру і збиваємо до біла

  4. Збиті жовтки додаємо до перетертих сирків та ретельно перемішуємо не залишаючи жодного шансу грудкам.
    Збиті жовтки змішуємо з сиром

    Збиті жовтки змішуємо з сиром

  5. В окремому посуді збиваємо білки з щіпкою солі до густої стоячої піни, маємо отримати масу, яку, перевернувши, не зможемо вилити.
    Збиваємо білки до густої піни

    Збиваємо білки до густої піни

  6. Додаємо білки до сиркової маси по 1 столовій ложці. Крем набуває консистенції густої сметани.
    Додаємо білки до сиркової маси

    Додаємо білки до сиркової маси

  7. Збираємо наш Тірамісу: савоярді з обох сторін злегка вмочуємо у каву та кладемо до посуду, де і буде наш десерт. Продовжуємо, доки не покриємо дно форми.
    Печиво савоярді обмочуємо в каві та викладаємо на дно посудини

    Печиво савоярді обмочуємо в каві та викладаємо на дно посудини

  8. Змащуємо перший шар печива кремом та повторюємо процедуру: печиво-кава-крем.
    Викладаємо таким чином: печиво-кава-крем

    Викладаємо таким чином: печиво-кава-крем

  9. Накриваємо форму харчовою плівкою, не доторкаючись до крему, та відправляємо десерт на 1-2 години у холод настоюватись.
    Накриваємо форму харчовою плавкою

    Накриваємо форму харчовою плавкою

  10. Коли десерт настоявся і просочився, посипаємо наш Тірамісу какао. Використовуємо чайне сито для ідеального покриття десерту!
    Посипаємо десерт какао

    Посипаємо десерт какао

  11. Bon appetite!
    Смачного!

    Смачного!

    ПС. Напишіть будь ласка чи сподобався Вам наш рецепт! Будемо дуже вдячні! =)

Автор: Анастасія Кордівська

Анастасія Кордівська