Цю надзвичайну печеню я відкрила для себе коли сиділа на дієті.

Так-так, вам не почулося, ця страва є надзвичайно смачною має мінімум калорій в порівнянні з будь-якою іншою стравою, що б містила локшину та м’ясо ( а саме, приблизно 400 ккал на порцію).

Нам знадобиться :

400г локшини (краще з борошна грубого помелу)

1 велика червона цибулина ( я беру 2 середні)

1 великий червоний перець

200 гр порізаної спаржі

0 Нам знадобиться3 ст л олії

1 куряча грудка

1 великий апельсин

15 ст. л. легкого соєвого соусу

30 г свіжого імбиру

 

1. Вмикаємо чайник з великою кількості води (кип’ятимо воду на локшину)

2

Миємо та ріжемо курячу грудинку

 

2. Поки чайник закипає, миємо курячу грудку, очищаємо та ріжемо тоненькими

смужками або кубиками.

Заливаємо кип"ятком локшину

Заливаємо кип”ятком локшину

3. Виливаємо воду, що вже закипіла у чайнику до каструлі та вкидаємо локшину .

4

Нарізаємо цибулю

 

4. Продовжуємо готувати печеню. Нарізаємо цибулю звичним для вас способом .

5

Розігріваємо сковорідку та додаємо цибулю з куркою

 

5. Розігріваємо у великій сковороді олію та додаємо цибулю з куркою, готуємо 3-5 хв*

6

Додаємо овочі

 

6. Додаємо овочі та смажемо ще 3-5 хв ( якщо овочі заморожені, як у моєму випадку, то час приготування множимо на 2 )

7

7. У цей час знімаємо та натираємо цедру апельсина, а сік вичавимо у піалу** , туди ж додаємо натертий імбир*** та соєвий соус. Перемішуємо та додаємо у сковорідку (тушимо ще 1-2 хв ) .

8

8. Виливаємо воду зі звареної локшини.

9

9. Змішуємо печеню з локшиною та подаємо до столу.

10 Bon appetite

10. Bon appetite!

Секрети приготування:

*Курка швидко обсмажується на великому вогні з невеликою кількістю олії, не готуйте її у фритюрі (завдяки цьому і отримуємо менш калорійну страву)

**Щоб легше було вичавити сік з апельсина, перед тим як його розрізати, слід покатати по столу злегка придавлюючи рукою

*** У деякий супермаркетах імбир важко знайти, тому можна додати ту ж кількість сухого

Автор: Настя КАДИРОВСЬКА

 

ПС: Сподобався рецепт? Не забудь поділитися враженнями ;)

Анастасія Кордівська