Що любить кожна дівчина? Що з’їсти, щоб розслабитися після важкого дня?

Чим поласувати, щоб додати собі енергії та ендорфінів з самого ранку?
На кожне з цих питань існує лише одна відповідь, звичайно ж це ШОКОЛАД.

І зараз я хочу вас познайомити з найпростішим рецептом шоколадного бісквіту, який прославився такою назвою як Брауні.

Це буде ваш коронний десерт, коли гості з хвилини на хвилину будуть на порозі, або ж навпаки, вам самотньо і хочеться чимось себе порадувати, а заморочуватися неохота.

Отже нам знадобиться:

250 г. чорного шоколаду (я часто знаходжу в супермаркетах акції на шоколад, його часто продають по 2 шт. за ціною 1, та купую його на майбутнє )

150 г. вершкового масла

¾ склянки цукру

½ склянки борошна

3 яйця

½ ч. л. розпушувача для борошна

2 ст.л. рому / віскі (лише  для «шальних імператріц»,  так як даний інгредієнт не є обов’язковим)

brownie

  1. Розтопити шоколад з маслом на водяній бані, помішуючи, довести до однорідності (насолоджуючись ароматом), але ні в якому разі не кип’ятити!
Розтопити шоколад з маслом на водяній бані

Розтопити шоколад з маслом на водяній бані

2. Поставити охолоджуватися божественну шоколадно-масляну масу, в цей же час за бажанням додати ром / віскі.

3. В окремій мисці збити яйця з цукром до білої піни (не морочтеся дістаючи море техніки, цим ви тільки віднімете свій дорогоцінний час, цей процес можна зробити ручками).

Збити яйця

Збити яйця

4. З’єднати божественну шоколадну масу з яєчно-цукровою, перемішати.

Змішати яйця та шоколадну суміш

Змішати яйця та шоколадну суміш

5. Вже в шоколадно-яєчну суміш просіяти борошно з розпушувачем.

6. Випікати 15-30 хвилин. Тут найважливіше не пересушити наш Брауні. Серединка повинна бути злегка вологою.

Брауні

 

 

Для естетичного задоволення остиглий Брауні можна прикрасити цукровою пудрою, ягодами, м’ятою.

У моєму випадку це вишневий сироп, який зіграв роль додаткового просочування бісквіту і самі ягоди вишні.

Смачного! =)

 

 

Автор: АНАСТАСІЯ КАДИРОВСЬКА

 

ПС. А які Ви знаєте цікаві і смачні рецепти брауні? Поділіться з нами і читачами =)

ППС. І обов”язково напишіть чи сподобався Вам наш рецепт =)

 

 

Анастасія Кордівська