Кожна господиня знає, як готувати смажену картоплю. Тут великої мудрості немає =) Навіть більшість чоловіків можуть таку страву приготувати з легкістю і без травм =)

Але як приготувати хрумку картоплю як фрі з ресторану? Коли я смажу картоплю за рецептом, який прийшов до мене від моєї мами, то в мене виходить так, що одна картопля підсмажена з одного боку а інша просто м”яка =) А ще плачевніший варіант коли та вся картопля розмизгана (смак, звичайно, залишається класний, смажену картоплю зіпсути важко =))) але от я довго не могла зрозуміти як приготувати хрумку картопельку, щоб кожна картоплина була гарно обсмажена з усіх сторін.

Але недавно, шляхом експериментів я таки знайшла правильну формулу =) Нею з Вами і ділюся!

Отже, щоб картопля була хрумкою потрібно:

1. Почистити картоплю, помити, обтерти від води. Як виявилося лишня вода не дозволяє утворитися хрумкій скоринці, і картопля виходить скоріше тушена ніж смажена.

2. Нарізати картоплю соломкою, приблизно однакової ширини, приблизно 0,5-1 см. Треба щоб вся соломка вийшла однаковою, бо при обсмажуванні та, що тонша може пригоріти а та, що товстіша може не просмажитися.

3. При нарізанні картоплі виділиться сік, його також треба промокнути паперовим рушником, щоб забрати лишню вологу.

4. В сковорідку з товстим дном наливаємо 0,5 стакани олії. Якщо олії буде замало, картопля може пригоріти.

5. Коли олія нагріється, викладаємо картоплю в один – два шари, не більше, щоб олія повністю покривала перший шар. Солити на цьому етапі картоплю не можна, оскільки сіль вступає в реакцію з крохмалем і олією і картопля починає розлазитися.

6. Смажимо без кришки на середньому вогні, не перемішуючи до того часу, поки не нижній шар не зарум”яниться.

7. Коли зарумянився нижній шар, перевертаємо картоплю так, щоб верхній шар опинився знизу. Смажимо до золотистої скоринки.

8. Знову перевертаємо картоплю таким чином, щоб не обсмажені боки картоплі опинилися на дні пательні.

9. На цьому етапі можна посолити і додати інші інгредієнти (часник, цибулю, кріп…)

10. Виймайте картоплю шумівкою, щоб залишки олії стікали і не потрапляли до тарілки. Можна також викласти посмажену картоплю на паперовий рушник щоб зняти залишки олії

 

Якщо Вам був цікавий і корисний мій рецепт – напишіть про це будь ласка в коментарях =) Мені буде дуже приємно =)

Читайте також:

Рецепт яблучного пирога

Як приготувати ароматні свинячі реберця з гарніром

Рецепт дуже смачної гарбузової зупки

Риска

 

Цікавить можливість робити унікальні відеоролики

та заробляти з цього гроші через інтернет?

Тисни кнопку та отримай доступ до безкоштовного курсу з відеоскрайінгу

ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ

Христина Дикун

Facebook Twitter Google+ YouTube Skype